postΜΕΤΑ Theoretical philosophical psychology

clinical philosophy κλινική φιλοσοφία Filosofia clínica , scholar google "θεωρητικη ψυχολογια" "φιλοσοφικη ψυχολογια", scholar google "Theoretical philosophical psychology", postpsychology, metapsychology, ΜΕΤΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, Μεταψυχολογία, POST Theoretical philosophical psychology, θεωρητικη φιλοσοφικη ψυχολογια, Theoretical philosophical psychology, φιλοσοφικη ψυχολογια, philosophical psychology, θεωρητικη ψυχολογια, Theoretical psychology, META Theoretical philosophical psychology, postΜΕΤΑpsychology, postΜΕΤΑ Theoretical philosophical psychology, νοοόντι

scholar google

scholar google
  1. Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών http://openarchives.gr/
  2. Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (EAΔΔ) http://phdtheses.ekt.gr/eadd/

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

love dance

From Φ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day
Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας
Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία
Κέντρο Ψυχικής Υγείας
Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
- 简介联合国难民事务高级专员办事处是联
psychiki‑ygeia
world mental health day
 mental and emotional health

World Federation for Mental Health (WFMH):
www.wfmh.org/ -
-WMH Day

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day
Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία
No health without mental health.
.dh.gov.uk
NoHealthwithoutMentalHealth

  1. επιτρέπει στους ασθενείς 
  2. επιτρέπει στον ασθενή να εχει ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής 
  3. επιτρέποντας στους ασθενείς να λάβουν περισσότερες πληροφορίες
  4. επιτρέπει στον ασθενή να κατανοήσει την ειδική σημασία ths 
  5. επιτρέπουν στους ασθενείς να λειτουργούν πιό αποτελεσματικά και καλά

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day
http://www.facebook.com/event.php?eid=205124349530158
Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2012 · 7:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
-

http://www.youtube.com/playlist?p=PL8D60A4B9E36FBE5E
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day
-
World Mental Health Day


No health without mental health


10 October 2010


World Mental Health Day raises public awareness about mental health issues. The Day promotes more open discussion of mental disorders, and investments in prevention and treatment services. The treatment gap for mental, neurological and substance use disorders is formidable especially in poor resource countries.


Physical and mental health are intertwined. There is a real need to deal with mental health problems of people with chronic physical illnesses and physical care of mental health consumers through a continued and integrated care.
-
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day


-
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία


10 Οκτ 2010


Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αυξάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας. Η Ημέρα προωθεί την πιο ανοιχτή συζήτηση των ψυχικών διαταραχών, καθώς και οι επενδύσεις στην πρόληψη και τη θεραπεία των υπηρεσιών. Το χάσμα θεραπεία για την ψυχική, νευρολογικές διαταραχές και η ουσία χρήσης είναι τεράστια ιδίως στις φτωχές χώρες, των πόρων.


Σωματική και ψυχική υγεία είναι αλληλένδετες. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των ατόμων με χρόνιες σωματικές ασθένειες και σωματικής φροντίδας της ψυχικής υγείας των καταναλωτών μέσα από μια συνεχή και ολοκληρωμένη φροντίδα.

world mental health day
-

  1. Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας – “Δεν νοείται υγείαχωρίς ψυχική ...

    news.disabled.gr/?p=18952 - Cached - Translate this page
    10 Οκτ. 2008 – Η ψυχική υγεία επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά την καθημερινότητα μας στην οικογένεια,
  2. Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day ...

    el-gr.facebook.com/event.php?eid... - Cached - Translate this page
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία 10 Οκτ 2010. Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αυξάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού ...
    You visited this page on 10/9/11.

-
unhcr
-

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2011

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» επ’ ευκαιρία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ σας προσκαλούν στην  Ημερίδα με θέμα: «Η κατάσταση σήμερα και η προοπτική στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ» την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, [...]

-

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 10 Οκτωβρίου 2011


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
σε συνεργασία με το
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ»
επ’ ευκαιρία της
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα
«Η κατάσταση σήμερα και η προοπτική στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων»
που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ»
την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, και ώρα 10.00 π.μ.
HPAΗ Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» επ’ ευκαιρία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα
«Η κατάσταση σήμερα και η προοπτική στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων»
που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ» τηνΔευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, και ώρα 10.00 π.μ.
Πρόγραμμα-Πρόσκληση

-




-
http://www.psych.gr/article_files/2011/sep/InvWDPH101011.pdf
-

Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας – “Δεν νοείται υγεία, χωρίς ψυχική υγεία”

Η ψυχική υγεία επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά την καθημερινότητα μας στην οικογένεια, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας και αναψυχής. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε το πνευματικό και συναισθηματικό δυναμικό μας, να εκπληρώσουμε το ρόλο μας στην κοινωνία, το σχολείο και την επαγγελματική μας ζωή. Στις κοινωνίες η καλή ψυχική υγεία συμβάλλει στην ευημερία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αντίθετα, η κακή ψυχική υγεία μπορεί να υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς συνεπάγεται πολλαπλά και ποικίλα προβλήματα όπως η ένταση, η μειωμένη λειτουργικότητα στο χώρο του σπιτιού και της εργασίας, το άγχος, η δυσκολία προσαρμογής στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερα συμπτώματα και διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη. Πέρα από τον αρνητικό αντίκτυπο στα ίδια τα άτομα και τις οικογένειες τους, η κακή ψυχική υγεία συνεπάγεται ταυτόχρονα δαπάνες που επιβαρύνουν τον τομέα υγείας, αλλά και το κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, ασφαλιστικό, ποινικό και δικαστικό σύστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες το κόστος της κακής ψυχικής υγείας για την κοινωνία εκτιμάται μεταξύ του 3% και του 4% του ΑΕγχΠ των κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ένας στους τέσσερις από εμάς θα αντιμετωπίσει κάποια ψυχική διαταραχή τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του για να συμφωνήσει ότι η από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζει η ψυχική υγεία είναι αναγκαία και μας αφορά όλους.
Αν και μεταξύ των κρατών μελών υπάρχουν σημαντικές ανισότητες ως προς τις προκλήσεις, τις δομές και τις πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευημερίας των πολιτών, ωστόσο στις περισσότερες χώρες έχει σημειωθεί μετάβαση από τη μακροχρόνια ιδρυματική περίθαλψη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας προς την υποστηριζόμενη διαβίωση στην κοινότητα. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις η μετάβαση αυτή, γνωστή σε όλους ως Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση η Αποϊδρυματοποίηση, έγινε χωρίς κατάλληλο σχεδιασμό και διάθεση πόρων σε υπηρεσίες κοινότητας, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συχνά με περικοπές των προϋπολογισμών που είχαν δυσμενή επίδραση στην παροχή αποτελεσματικών και με επίκεντρο τους ασθενείς υπηρεσιών.
-
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day

-
Παράλληλα, τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και οι οικογένειες τους βιώνουν συχνά τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη της κατάλληλης ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές, και έχει αντίκτυπο στην επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ευπάθεια για κακή ψυχική υγεία αυξάνεται στις ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδες του πληθυσμού όπως άνεργοι, μετανάστες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνιες ασθένειες.
Χρειαζόμαστε επομένως μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία θα δίνει έμφαση στην προώθηση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού, στην καταπολέμηση του στίγματος, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην ενίσχυση της προληπτικής δράσης και της αυτοβοήθειας και στην παροχή υποστήριξης και επαρκούς θεραπείας στα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.
Η “Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας”, που δημοσιεύτηκε το 2005, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη ψυχική υγεία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο ψήφισμα που υιοθέτησε σχετικά με την Πράσινη Βίβλο εξέφρασε την αρραγή στήριξη του προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να προβληθεί περισσότερο η ψυχική υγεία ως προτεραιότητα και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για ανταλλαγές και συνεργασία με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζει.
Η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη “Μαζί για την Ψυχική Υγεία και την Ευημερία” που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις 12-13 Ιουνίου 2008 και καθιέρωσε το “Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Ψυχική Υγεία και την Ευημερία”, σηματοδοτεί ακόμη μια φορά τη βούληση των κρατών μελών να προβούν σε συνεργασία στον τομέα της ψυχικής υγείας σε επίπεδο ΕΕ. Ειδικότερα, στο Σύμφωνο προτείνεται η συγκέντρωση γνώσεων ώστε να αναπτυχθούν κοινώς αποδεκτές συστάσεις για τη λήψη μέτρων σε 5 καίριους τομείς
 πρόληψη της αυτοκτονίας και της κατάθλιψης,
 ψυχική υγεία των νέων και ψυχική υγεία στην εκπαίδευση,
 ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας,
 ψυχική υγεία των ηλικιωμένων, και
 καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.
-
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας World Mental Health Day

-
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε την απάντησή μας στις τελευταίες αυτές εξελίξεις στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μέσα από την έκθεση της Επιτροπής “Περιβάλλοντος & Ασφάλειας Τροφίμων”, της οποίας την εισήγηση κι έχω αναλάβει, θέλουμε να δείξουμε το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στον εν λόγω τομέα. Στο πλαίσιο αυτό:
- Υποστηρίζουμε την πρόσκληση για συνεργασία και δράση μεταξύ των οργανισμών της ΕΕ, των κρατών μελών, των τοπικών κυβερνήσεων και των κοινωνικών εταίρων στους πέντε τομείς προτεραιότητας που αναφέρονται στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο.
- Ζητούμε από τα κράτη μέλη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να βελτιώσουν τη βάση γνώσεων σχετικά με την ψυχική υγεία μέσω της συλλογής και συγκέντρωσης δεδομένων, της καθιέρωσης μηχανισμών ανταλλαγής και διάδοσης πληροφοριών στους επαγγελματίες του τομέα υγείας και στο ευρύ κοινό κατά τρόπο σαφή και εύκολα κατανοητό.
- Ζητούμε από τα κράτη μέλη να κάνουν τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων κοινοτικών και εθνικών μέσων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω της χρηματοδότησης ερευνητικών δράσεων για την πρόληψη, νέων δομών, για την αξιοπρεπή περίθαλψη και αποτελεσματική θεραπεία των ψυχικά ασθενών, καθώς και προγραμμάτων ένταξης στην αγορά εργασίας.
- Ζητούμε από τα κράτη μέλη να παράσχουν στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας πρόσβαση στην κατάλληλη εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση και να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν επαρκή υποστήριξη για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, που ξεκινούν από την νεαρή παιδική ηλικία, και να φροντίσουν να δημιουργήσουν υποστηρικτικά κι ευνοϊκά περιβάλλοντα καθόλη τη διάρκεια ζωής, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο ευάλωτες ομάδες.
- Ζητούμε την ενδυνάμωση και υποστήριξη των Οργανισμών που εκπροσωπούν τους χρήστες υπηρεσιών και τους φροντιστές τους ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στις διαδικασίες χάραξης σχετικών πολιτικών και λήψης αποφάσεων καθώς και σε όλες τις φάσεις της έρευνας για την ψυχική υγεία.
Πρέπει να εκπαιδευτούμε και να ενημερωθούμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την απαράδεκτη προκατάληψη που αποτυπώνεται στη συμπεριφορά του κοινού, τα ΜΜΕ και τις προτεραιότητες των κυβερνήσεων. Πρέπει να ακούσουμε τη γνώμη των χρηστών των υπηρεσιών και να διδαχθούμε από αυτούς, να τους αντιμετωπίσουμε και να τους συμπεριλάβουμε στη θεραπευτική αγωγή τους ως εταίρους και όχι απλώς ως ασθενείς.
Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και στην κοινωνία μας και να αναγνωρίσουμε ότι επιτρέπουμε σε έναν θεσμοθετημένο στιγματισμό να μολύνει το πολιτικό, κοινωνικό και υγειονομικό μας σύστημα. Διπλός μας στόχος πρέπει να είναι να πείσουμε το κοινό να πιστέψει και να πείσουμε την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να δράσουν. Εάν το κοινό πιστέψει, θα ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δράσει, τότε το κοινό θα πιστέψει.
Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2008
Ευαγγελία Τζαμπάζη
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

-
http://news.disabled.gr/?p=18952
-
Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία

Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία


-
alone‑in‑the‑dark
Angela Melillo. Da Wikipedia, l'enciclopedia libera. 
Isa Iaquinta
Δεν νοείται υγεία χωρίς ψυχική υγεία
Dominique Swain
-

World Federation for Mental Health (WFMH): 
www.wfmh.org/ -

-

Hμερομηνία :  19-09-11             Eκτύπωση |   e-mail

ΠΟΥ: Αρκούν 1,2 δολάρια ανά ασθενή το έτος για πρόληψη και θεραπεία χρονίων νόσων
 Με μόλις 1,2 δολάρια ανά ασθενή το χρόνο μπορούν να προληφθούν ή να θεραπευτούν χρόνιες νόσοι (ΠΟΥ).
Οι φτωχότερες χώρες μπορεί να λάβουν μέτρα για την πρόληψη των κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών και τη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, καρδιακά νοσήματα, διαβήτη και πνευμονολογικές παθήσεις δαπανώντας μόλις 1,20 δολάρια ανά ασθενή τον χρόνο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σε έρευνα που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, την παραμονή της πρώτης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών σε ανώτατο επίπεδο για τις χρόνιες ή μη μεταδιδόμενες ασθένειες, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πολλά φθηνά μέτρα τα οποία μπορούν να λάβουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή και των οποίων η θεραπεία κοστίζει ακριβά και μπορεί να προκαλέσει τη χρεοκοπία των συστημάτων υγείας.
Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες- όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι πνευμονολογικές νόσοι - αντιστοιχούν σε πλέον του 63% των θανάτων παγκοσμίως, δηλαδή 36 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο.
Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι η παγκόσμια επιδημία θα επιταχυνθεί μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες με αποτέλεσμα μέχρι το 2030 ο αριθμός των θανάτων από αυτές τις ασθένειες να φθάνει τα 52 εκατομμύρια το χρόνο.
Οι μη μεταδιδόμενες νόσοι συχνά θεωρούνται ασθένειες του πλούσιου κόσμου, όπου οι παχυντικές τροφές, η καθιστική ζωή και η μεγάλη κατανάλωση προϊόντων καπνού και αλκοόλ έχουν γίνει για πολλούς τρόπος ζωής.
Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, αυτοί οι παράγοντες κινδύνου και οι συγκεκριμένες ασθένειες έχουν διαδοθεί και στις φτωχές χώρες, όπου η πρόσβαση στους γιατρούς και στα φάρμακα είναι περιορισμένη.
«Σχεδόν το 80% αυτών των θανάτων (από τις μη μεταδιδόμενες νόσους) σημειώνονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος» εξηγεί ο Αλα Αλουάν, διευθυντής του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες και την ψυχική υγεία.
«Η πρόκληση για αυτές τις χώρες είναι τεράστια, αλλά αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι υπάρχουν εφικτά μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις μπορούν να λάβουν για να αντιμετωπίσουν τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες» .
Η λίστα του ΠΟΥ με τις συστάσεις περιλαμβάνει μέτρα τα οποία αφορούν ολόκληρους πληθυσμούς όπως η αύξηση των φόρων στα προϊόντα καπνού και το αλκοόλ, η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους καθώς και η διαφημιστική εκστρατεία με στόχο τη μείωση του επιπέδου του αλατιού και των τρανς λιπαρών στα τρόφιμα, αλλά και η δημιουργία προγραμμάτων για την βελτίωση της διατροφής και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.
Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, που θα διαρκέσει δύο ημέρες και ξεκινάει σήμερα στη Νέα Υόρκη, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο με στόχο την αντιμετώπιση μιας απειλής για τη δημόσια υγεία- η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν από μια δεκαετία για τον ιό ΗIV που προκαλεί το AIDS.
Σε μια διαφορετική έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο κόστος από τις πέντε σημαντικότερες μη μεταδιδόμενες ασθένειες--καρκίνος, διαβήτης, ψυχικές νόσοι, καρδιακά και πνευμονολογικές παθήσεις--μπορεί να φθάσει τα 47 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 20 χρόνια αν δεν ληφθούν μέτρα για την πρόληψή τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/10/2011
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας διοργανώνει Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας με τίτλο "Αντιστίγμα - Πάτρα", στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου, με αφορμή την 10η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα λάβουν χώρα μουσικά και θεατρικά δρώμενα, καθώς και έκθεση ζωγραφικής και παζάρι κατασκευών των μελών - ληπτών του συλλόγου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί έρευνα μέσω κάλπης για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με τον ομότιμο καθηγητή Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης Παν. Σακελλαρόπουλο με θέμα "Πρωτοβάθμια ψυχιατρική βοήθεια. Θεραπεία στο σπίτι", στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου), στις 7 μ.μ.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο δήμος Πατρέων και η ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

-








































-

Τα χαρακτηριστικά του ψυχικά υγιούς ατόμου Τα χαρακτηριστικά του ψυχικά υγιούς ατόμου ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ on 10/10/2011 Από τον Ιωάννη Ν. Νέστορος, Ψυχίατρο, Διδάκτωρ της Νευροφυσιολογίας, Συνθετικό Ψυχοθεραπευτή, Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικό Διευθυντή του Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης «Σύγχρονα Αμφιαράεια, Α.Ε.» Θα δώσω ένα λειτουργικό ορισμό της ψυχικής υγείας ο οποίος βασίζεται στα χαρακτηριστικά που ενθαρρύνεται να αποκτήσει ένα άτομο κατά την διάρκεια της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι θεωρητικά αλλά προϊόν συστηματικών επιστημονικών παρατηρήσεων (evidence-based) όλων των ψυχοθεραπευτών, τουλάχιστο στον δυτικό πολιτισμό, οι οποίοι αποδέχονται τους κοινούς ψυχοθεραπευτικούς παράγοντες σε όλες ανεξαρτήτως τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (δηλαδή την ψυχαναλυτική, την συμπεριφοριστική, την ανθρωπιστική/υπαρξιστική, την ψυχοθεραπεία Gestalt, την ψυχοθεραπεία κατά Kelly και την συστημική). Το ψυχικά υγιές άτομο διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Θεωρεί φυσιολογικό και αναμενόμενο ότι, εάν δεν φροντίσει από μόνο του για κάτι να γίνει, πιθανότατα αυτό που θέλει και επιθυμεί απλώς δεν θα γίνει. Το περιβόητο Αμερικάνικο slogan “There is no free lunch” (ελεύθερη μετάφραση «εάν δεν δουλέψεις, δεν τρως», που θυμίζει την Ελληνική παροιμία «ότι σπείρεις θα θερίσεις» ή «πριν πεινάσεις, μαγειρεύεις») σε όλες τις παραλλαγές και εκφάνσεις που τονίζουν την ατομική μας ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας. Χωρίς να σημαίνει ότι πάντα αυτό ισχύει (δηλαδή δεχόμαστε την πραγματικότητα ότι συχνά για αυτά που μας συμβαίνουν ευθύνονται κάποιοι άλλοι), καλό είναι να αναζητούμε πάντα τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα, παρά να περιοριζόμαστε στην τοποθέτηση της ευθύνης και του ελέγχου της κατάστασης έξω από τον εαυτό μας. Για την αποφυγή του υπερβολικού άγχους που θα μπορούσε να προέρχεται από μία κακώς εννοούμενη τελειομανία (κατάσταση στην οποία το άτομο αγχώνεται υπερβολικά εάν δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς και να ελέγξει τι θα συμβεί στο περιβάλλον του), καλό είναι να θυμόμαστε την πραγματικότητα ότι η ζωή συχνά εξελίσσεται απροσδόκητα και ενάντια στα σχέδια και στις προσπάθειές μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για να σταματήσουμε τις προσπάθειες, ούτε για να απογοητευτούμε, γιατί, εάν αφήσουμε τα κακά πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους χωρίς δική μας παρέμβαση, τότε «ενός κακού μύρια έπονται». Συνεπώς λειτουργεί καλύτερα τελικά το άτομο που έχει αντιληφθεί ότι «η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας». Είναι όμως ένας αγώνας που μπορεί να κερδισθεί με μεγάλη υπομονή και επιμονή ή τουλάχιστον αξίζει και δίνει νόημα στην ζωή μας να αγωνιστεί κανείς με τον ορθό και ωραίο τρόπο («η Ιθάκη δεν σε γέλασε»… σου χάρισε «τ’ ωραίο ταξείδι»). Βασικό συστατικό του να λειτουργήσει κάποιο άτομο με τον πάρα πάνω τρόπο είναι η διαπίστωση ότι η ποιότητα της ζωής μας δεν επηρεάζεται μόνο από τις ευχάριστες εμπειρίες. Οι δυσάρεστες εμπειρίες σχεδόν πάντοτε μας πλουτίζουν περισσότερο από τις ευχάριστες. Εξ ου και το πασίγνωστο «τα λάθη μου είναι η περιουσία μου». Σαν στάση ζωής στον υπογράφοντα αρέσει και το Κρητικό γνωμικό «Τα βάσανά μου χαίρομαι, τις πίκρες μου γλεντίζω». Από τα πάρα πάνω προκύπτει ένας ορισμός ψυχικής υγείας που δεν δίνει έμφαση στο πόσο ήρεμο και ευτυχισμένο είναι ένα άτομο, ούτε σε πόσες από τις δυνατότητες και τα ταλέντα του έχει βρει την ευκαιρία να εκφραστεί, ούτε στο πόσο αγαπά και εργάζεται. Η έμφαση δίνεται στην στάση του ατόμου να αρνείται να σταματήσει την μάχη της ζωής, όσο αντίξοες και εάν είναι οι συνθήκες. Ένα τέτοιο άτομο αρνείται να απελπισθεί και να παραιτηθεί. Βρίσκει τρόπους να επιβιώνει και να ισορροπεί εκεί που οι άλλοι το θεωρούν αδύνατο. Πιστεύει στον εαυτό του και στην ανθρώπινη φύση του ότι μπορεί να τα καταφέρει παντού και πάντοτε. Και εάν καταλήξει να αποτύχει, το άτομο αυτό θα πει στον εαυτό του «άξιζε ο ωραίος αγώνας». Το ότι «ειλικρινά κάνει ότι καλύτερο μπορεί» του είναι αρκετό και το γεμίζει, γιατί είναι μυημένο στην παραίνεση: «Για θέματα που μπορείς να παρέμβεις και να τα αλλάξεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Όπως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για θέματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Εννοείται ότι διαθέτεις την σοφία να ξεχωρίζεις πότε ισχύει η πρώτη περίπτωση και πότε η δεύτερη». Έτσι, δευτερογενώς, κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, το άτομο που διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ψυχικά υγιούς ατόμου που περιέγραψα, θα έχει την μέγιστη δυνατή ψυχική ηρεμία και αισιοδοξία, θα βρίσκει συνεχώς δημιουργικούς τρόπους να εκδηλώνει τις δυνατότητες και τα ταλέντα του και θα αγαπά και θα εργάζεται πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο στην θέση του. Εάν σε κάποιον αναγνώστη δημιουργηθεί ο συνειρμός των όσων προανέφερα με το έργο του Ηράκλειτου, αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει τις ρύσεις των αρχαίων φιλοσόφων. Μάλιστα, πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδα στο επιστημονικό γνωστικό τους αντικείμενο (Μαθηματικά, Φυσική, Αστρονομία κλ.π.), καταφεύγουν για ιδέες στους αρχαίους Έλληνες.
-
Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί»
ΔαφνίΨυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Χάρτης. Διεύθυνση. Αθηνών 374 12462 Χαϊδάρι (Αττική - Αθήνα). Τηλέφωνα. Γραμματεία: 210 5388130.

Δρομοκαϊτειο

www.dromokaiteio.gr/ 
Το ΨΝΑ "Δρομοκαϊτειοιδρύθηκε το 1887 από το μεγάλο Χιώτη ευεργέτη Ζωρζή ΔρομοκαΐτηΣήμερα έχει τη μορφή ΝΠΔΔ και λειτουργεί σαν Ειδικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
-

Τηλεφωνικό Κέντρο2132046100
Εφημερείο2132046240
Εξωτερικά Ιατρεία2132046340-341-342
Λογιστήριο2132046115-112-113-117
Τμήμα Κίνησης Ασθενών2132046107-108-118 
Πρόεδρος    -   Διοικητής2132046105
e-mail  dromokat@otenet.gr 
Fax      2132046159

-
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343, 12461 ΧΑΪΔΑΡΙ http://www.dromokaiteio.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Methods for Unlock Iphone 4 g Anybody who keeps an apple iphone is required to seem to be divulged for you personally so they have to have unlock iPhone 4 w suggestions, usually connected with amazing programs which can be at the same time protected.Even now, perhaps rather annoying so as to discover our simply put i phone should you not get the best different iphone4 treatment of secure concerning program.Advantages for choosing with advertisements everywhere you look, even so, minus unique learning available in the market, totally captured, therefore a number of options many tremendous cash with regards to absolutely nothing.
[url=http://unlockiphone4tut.com/unlock-iphone-4-5-0]unlock iphone 4 5.0[/url]

thinker

From Φ